fbpx

Intramurs

INTRAMURS es posiciona com a referent per a las propostes artístiques més avantguardistes, per a ser el lloc on experimentar amb projectes arriscats i participatius. Un esdeveniment imprescindible per als artistes amb propostes pioneres, un aparador per als nous comportaments artístics, on les disciplines es fonen i es complementen. Un projecte en expansió que hibrida fórmules diverses de gestió/producció per a innovar en les arts i la cultura, on desenvolupem processos estratègics i de comunicació que fomenten la responsabilitat social en la empresa i la participació ciutadana.

Al llarg de totes les nostres edicions la intenció sempre ha sigut que les manifestacions artístiques mantinguen el caràcter específic i estiguen pensades per a intervenir en l’àmbit públic, donant prioritat a la intenció en front de altres tipus de mostres més passives on el públic és simple espectador. Intramurs és el festival de referència per a l’art públic, on el marc per a les obres és el carrer i el públic assistent qui acaba per completar les propostes artístiques.

Intramurs, que en 2018 arribà a la seua quinta edició, és un projecte consolidat d’un grup d’artistes valencians que se van unir per a crear, amb el recolçament i la col.laboració dels comerciants del centre històric, una cita artística basada en tres premisses fonamentals: gratuïtat, innovació i interès de les propostes. El seu àmbit d’actuació queda acotat al marc territorial de Ciutat Vella de València, promovent intervencions d’art públic en els seus carrers i places, i activant temporalment espai en desús en escenaris per a les arts.

L’any passat el projecte va iniciar una nova etapa, organitzant també en el mes d’abril una Trobada d’Artistes per la Llibertat d’Expressió en Eivissa alhora que seguim mantenint la convocatòria anual de València. En esta nova època, la denominació passa a ser Intramurs, per l’experimentació artística al Mediterrani, per a posar l’èmfasi en el caràcter sempre innovador del projecte i en la voluntat de incidir en diverses ciutats del nostre àmbit geogràfic, facilitant d’aquesta formes la mobilitat d’artistes i produccions.